25.21 oC
Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
Email: info@dimossouliou.gr - Τηλέφωνο 26663 60100
ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ/ΔΗΜΟΤΗΣ/Ανακοινώσεις/Νέα/Δελτίο Τύπου Εορτές Σουλίου
Είσοδος

Δελτίο Τύπου Εορτές Σουλίου

29/05/2012 00:00
Share it!

Δ Ε Λ Τ Ι Ο      Τ Υ Π Ο Υ

 

           Με  μεγάλη λαμπρότητα και επισημότητα,  ολοκληρώθηκαν οι φετινές τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις, που πραγματοποίησε ο Δήμος Σουλίου με την Περιφέρεια Ηπείρου (Περιφερειακή  Ενότητα Θεσπρωτίας), σε ανάμνηση του Ολοκαυτώματος του Σουλίου και της αυτοθυσίας του Καλόγερου Σαμουήλ και των Σουλιωτών υπέρ της ελευθερίας.

         

Την Παρασκευή 25η  Μαΐου :

          Διεξήχθη ποδηλατικός αγώνας με τη συμμετοχή πολλών μαθητών των σχολείων της περιοχής μας. Στους νικητές απονεμήθηκαν από τη Δήμαρχο Σουλίου αναμνηστικά μετάλλια και κύπελλα και για πρώτη φορά στους δύο πρώτους αγωνιστικό ποδήλατο.

Στη συνέχεια στην Αίθουσα του Δήμου «Καρκαμίσι» προβλήθηκαν ταινίες μικρού μήκους από τα Δημοτικά Σχολεία Παραμυθιάς και Γαρδικίου.

Το Σάββατο 26 Μαΐου :

Στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Καρκαμίσι», έγινε παρουσίαση του βιβλίου του κ. Γεώργιου Καραμπελιά «Συνωστισμένες στο Ζάλογγο», Οι Σουλιώτες, ο Αλή Πασάς και η αποδόμηση της ιστορίας.

Στη συνέχεια χορευτικά συγκροτήματα με συνοδεία παραδοσιακής μουσικής περιδιάβηκαν τον κεντρικό δρόμο της πόλης με κατάληξη τον προαύλιο χώρο του Σχολείου Βούλγαρη παρουσιάζοντας στους προσκεκλημένους και το πλήθος των επισκεπτών, παραδοσιακούς χορούς.

Την Κυριακή 27 Μαΐου :  

Για πρώτη φορά φέτος με αφετηρία την Τοπική Κοινότητα Γλυκής και τερματισμό το χώρο του Σουλίου και την εποπτεία του ΣΕΓΑΣ διεξήχθη ορεινός αγώνας δρόμου προς τιμή της θυσίας των Σουλιωτών και πήραν μέρος αθλητές όλων των ηλικιών από10 μέχρι 60 ετών. Στους συμμετέχοντες δόθηκαν έπαθλα από τη Δήμαρχο Σουλίου και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου.(Κάντε κλίκ εδώ για να δείτε τα αποτελέσματα)

Οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή του συνόλου των εκδηλώσεων. Τελέστηκε  Θεία Λειτουργία δοξολογία και στον Ιστορικό Χώρο του βουλευτηρίου επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών.(Κάντε κλίκ εδώ για να δείτε φωτογραφίες απο την εκδήλωση και βίντεο εδώ

Με την παρουσία τους τίμησαν τις εορτές εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Δήμου, της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας και της Περιφέρειας Ηπείρου, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.

          Νοιώθουμε χρέος να ευχαριστήσουμε όλους τους φορείς που έλαβαν μέρος και με συλλογική προσπάθεια φτάσαμε στην επιτυχία αυτών των εκδηλώσεων.

 

 

                                                                    Παραμυθιά, 28 Μαΐου   2012 

                                                                         Η  Δήμαρχος Σουλίου

 

                                                              Μπραΐμη – Μπότση Σταυρούλα

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com