24.85 oC
Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
Email: info@dimossouliou.gr - Τηλέφωνο 26663 60100

Alzheimer – Άνοια

05/10/2011 00:00
Share it!

Α       Ν       Α       Κ       Ο       Ι        Ν       Ω       Σ       Η

 

Στα  πλαίσια  της  Παγκόσμιας  Ημέρας  των  Ηλικιωμένων, που υιοθετήθηκε από τον  Ο. Η. Ε. το  έτος 1960 και εορτάζεται κάθε χρόνο την  1η  Οκτωβρίου,  ο Δήμος Σουλίου, το ΝΠΔΔ   «ΑΡΩΓΗ»  και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», για να αποτίσουν τον ελάχιστο φόρο τιμής, αλλά και να επισημάνουν τα προβλήματα  που αντιμετωπίζει η τρίτη ηλικία,   πραγματοποίησαν   στις 5 Οκτωβρίου  2011, ημέρα Δευτέρα  και ώρα 11:00, στην αίθουσα  συνεδριάσεων του Δ. Σ., ανοιχτή συγκέντρωση  και  ομιλία  για  τα  μέλη  του  Κ. Α. Π. Η.,  με  θέμα «Alzheimer – Άνοια », με ομιλητές τον κ. Παππά  Βασίλειο, Ψυχίατρο του Κέντρου Ψυχικής Υγείας  Ηγουμενίτσας και τον Κοινωνικό Λειτουργό του Κέντρου κ.  Χασκή Θανάση.

Στην ομιλία αυτή παραβρέθηκαν η Δήμαρχος Σουλίου, ο Πρόεδρος Δ. Σ., Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι υπηρεσιακοί  παράγοντες,  πολλοί δημότες και κάτοικοι από την ευρύτερη περιοχή,  οι οποίοι  ενημερώθηκαν  από τους ειδικούς  για τα κλινικά συμπτώματα, τους παράγοντες κινδύνου,  τις επιπλοκές  και την αντιμετώπιση της σοβαρής αυτής νόσου, που ταλαιπωρεί μεγάλο ποσοστό ηλικιωμένων και τους οικείους τους.

Η μεγάλη ανταπόκριση από τους κατοίκους  και η επιτυχία της εκδήλωσης, αποδεικνύουν την ανάγκη και μας  καθιστούν υπόχρεους, αντίστοιχες  συγκεντρώσεις  και ομιλίες να τις επαναλάβουμε και στο μέλλον, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. 

 

 

 

                             Παραμυθιά,  5  Οκτωβρίου 2011

                                        Η   Δήμαρχος Σουλίου

 

 

 

                              Μπραΐμη – Μπότση Σταυρούλα 

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com