21.6 oC
Κυριακή 28 Ιουλίου 2024
Email: info@dimossouliou.gr - Τηλέφωνο 26663 60100

Κινητοποιήσεις

11/09/2012 00:00
Share it!

ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ 

 

  Μετά απο νέα απόφαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας τα Δημαρχεία της χώρας θα παραμείνουν ανοιχτά Τετάρτη και Πέμπτη 12 και 13 Σεπτέμβρη. Κατόπιν τούτου και για τις συγκεκριμένες ημέρες οι υπηρεσίες του Δήμου θα παραμείνουν ανοικτές, ενώ αιρετοί θα ενημερώνουν τους Δημότες για τη δυσμενή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η τοπική αυτοδιοίκηση η οποία οδηγεί τους δήμους σε οριστικό κλείσιμο.

Οι Δήμοι περιέρχονται σε δεινή οικονομική  θέση. Με τον Καλλικράτη έγιναν  μεγαλύτεροι  και με περισσότερες αρμοδιότητες,  δεν χρηματοδοτούνται όμως για να τις  στηρίξουν επαρκώς.  Οι μειώσεις για λειτουργικές δαπάνες είναι περισσότερο από 50  %, ενώ για έργα το έτος 2012  δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ. 
Ας μην ξεχνάμε ότι έχουν μεταφερθεί αρμοδιότητες – κοινωνικές υπηρεσίες  στη δικαιοδοσία των Δήμων (παιδικοί σταθμοί, παροχές καθαριότητας κ. α.). Όλα αυτά απευθύνονται  στους πολίτες και κυρίως στους οικονομικά ασθενέστερους,  που  ολοένα αυξάνονται. Με τις συνεχόμενες περικοπές μοιραία οδηγούμαστε σε αδιέξοδο.

  Οι Δήμοι, το τελευταίο ανάχωμα στη διάλυση του κοινωνικού κράτους, ο πλησιέστερος θεσμός  προς τους πολίτες  με δυνατότητα άμεσης παρέμβασης, δεν μπορούν πλέον  να ανταποκριθούν  στο ρόλο τους. Ας μην ξεχνάμε πως η  Τοπική Αυτοδιοίκηση σηκώνει το βάρος της κοινωνικής πολιτικής του κράτους που απευθύνεται στο σύνολο των πολιτών και ιδιαίτερα στους άνεργους, τους φτωχούς και τους οικονομικά ασθενέστερους.

  Επιπρόσθετα, αν όλα τα προγράμματα των Δήμων τιναχτούν στον αέρα, σταματήσουν να λειτουργούν, δεκάδες  άνθρωποι  θα βρεθούν χωρίς εργασία και θα οδηγηθούν στην ανεργία.

       Ως  δημοτική αρχή, έχουμε πλήρη επίγνωση των καθημερινών αναγκών των δημοτών και κατοίκων του Δήμου μας, που με τη σημερινή δύσκολη οικονομική κατάσταση την οποία η κοινωνία μας βιώνει,  είναι περισσότερες και πιο επιτακτικές. Παρ'  όλα αυτά, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε λύσεις στα δίκαια αιτήματα των πολιτών, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό να γίνει.

                     Όχι στην περαιτέρω υποβάθμιση και στοχευόμενη διάλυση των Δήμων.      

 Την  υπεράσπιση του  δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση,  καθώς και την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών στους πολίτες,  οφείλουμε  και θα την υπερασπιστούμε πρώτα εμείς οι αιρετοί.    

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com