21.45 oC
Κυριακή 28 Ιουλίου 2024
Email: info@dimossouliou.gr - Τηλέφωνο 26663 60100

Μετακίνηση αστυνομικών

07/08/2012 00:00
Share it!

Δ Ε Λ Τ Ι Ο      Τ Υ Π Ο Υ

Μετά την  απόφαση του Υπουργείου Δημόσιας  Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, με την οποία μετακινούνται 120  αστυνομικοί της Α. Δ. Θεσπρωτίας στη συνοριακή γραμμή του Έβρου, που αιφνιδίασε και κατέπληξε τις αρχές και  την τοπική κοινωνία, οι  Δήμαρχοι Θεσπρωτίας (Σουλίου, Ηγουμενίτσας και Φιλιατών),   συναντήθηκαν προκειμένου να εξετάσουν το σοβαρό πρόβλημα που παρουσιάστηκε.

Κατά τη συζήτηση διαπιστώθηκε και συμφωνήθηκε απ'  όλους, ότι πρόκειται για μια απόφαση που αποδυναμώνει δραματικά την Αστυνομική Διεύθυνση του Νομού, αφού και με την «υπάρχουσα» δύναμη ήταν αρκετά δύσκολα να αντιμετωπιστούν  τα καθημερινά προβλήματα που παρουσιάζονται.

Όπως ειπώθηκε, η μετακίνηση ενός τόσο μεγάλου αριθμού αστυνομικών, θα έχει  άμεσο αντίκτυπο στο αίσθημα ασφάλειας κάθε Θεσπρωτού, που βρίσκεται εκτεθειμένος σε μια σειρά κινδύνων, τόσο από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, όσο και από εγκληματικές ενέργειες προερχόμενες κυρίως από παράνομες δραστηριότητες  λαθρομεταναστών.

Οι τρεις Δήμαρχοι, με κοινό έγγραφο υπόμνημά τους, ζήτησαν  από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, να εξετάσει  σοβαρά το ζήτημα, να λάβει υπόψη της τις ιδιαιτερότητες του κάθε Νομού και φυσικά να προχωρήσει σε έναν λογικότερο επανασχεδιασμό.

Τέλος, δηλώνουν  ότι θα σταθούν στο πλευρό των κατοίκων του Νομού και των  αστυνομικών  της  Α. Δ. Θεσπρωτίας και ζητούν την ανάκληση της απόφασης, με μοναδικό γνώμονα  την ασφάλεια των πολιτών, καθώς και  την εύρυθμη λειτουργία  των τμημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας στην περιοχή.

Παραμυθιά,   2  Αυγούστου   2012

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com