22 oC
Κυριακή 25 Αυγούστου 2024
Email: info@dimossouliou.gr - Τηλέφωνο 26663 60100
ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ/ΔΗΜΟΤΗΣ/Ανακοινώσεις/Ανακοινώσεις, Νέα/ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΟΥΛΙΟΥ
Είσοδος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΟΥΛΙΟΥ

23/08/2024 19:27
Share it!

Έπειτα από τις πρόσφατες περιπέτειες περιπατητών σε μονοπάτια της περιοχής του Αχέροντα και προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια σε σχέση με την απόδοση ευθυνών για τη συντήρησή τους, ενημερώνουμε το κοινό για το εξής:
1.    Το φυσικό σύνορο του Δήμου Σουλίου αλλά και του νομού Θεσπρωτίας σε σχέση με όμορο Δήμο στα Νοτιοανατολικά, είναι ο ποταμός Αχέροντας.
2.    Τα πρόσφατα περιστατικά συνέβησαν εκτός των συνόρων του Δήμου Σουλίου και συγκεκριμένα σε τμήμα του μονοπατιού μεταξύ της Σκάλας Τζαβέλαινας και της Γέφυρας Ντάλα.
3.    Ο Δήμος Σουλίου, μεριμνά για τη συντήρηση του μονοπατιού εντός των διοικητικών του ορίων, ώστε να είναι απολύτως ασφαλές για τους επισκέπτες του.
4.    Σε ότι αφορά την ενημέρωση των επισκεπτών, ο Δήμος Σουλίου σε ότι τον αφορά, προτίθεται να τοποθετήσει ειδική σήμανση στην είσοδο του μονοπατιού, όπου θα αναφέρει το βαθμό δυσκολίας σε όλο το μήκος του ανεξαρτήτως αν τμήματα αυτού δεν ανήκουν στη δική του περιοχή ευθύνης.
5.    Ετησίως διοργανώνεται από το Δήμο Σουλίου ο Αγώνας Ορεινού δρόμου Θυσίας Σουλιωτών με σημείο εκκίνησης την πλατεία της Δ.Κ. Γλυκής και σημείο τερματισμού τον ιστορικό χώρο του Σουλίου και ουδέποτε παρουσιάστηκε οποιοδήποτε πρόβλημα.
6.    Η πρόταση χρηματοδότησης για τη βελτίωση-αναβάθμιση και ανάδειξη του μονοπατιού «Κοινότητα Σαμονίδας – Γέφυρα «Ντάλα» (συμβολή Τσαγγαριώτικου ρέματος με ποταμό Αχέροντα) – Τεμάχιο Αγροκτήματος 21» καθώς και επιπλέον μονοπατιών του Δήμου δεν έχει απορριφθεί, παρά βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης.
Είμαστε ευτυχείς που οι περιπέτειες των επισκεπτών μας έληξαν χωρίς σοβαρές επιπτώσεις και που όλοι είναι καλά στην υγεία τους. Ευχαριστούμε επίσης θερμά τις δυνάμεις της ΕΜΑΚ, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας για τη συνδρομή τους και την αποτελεσματική παρέμβαση για την ευτυχή κατάληξη

των περιστατικών.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com