23.44 oC
Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024
Email: info@dimossouliou.gr - Τηλέφωνο 26663 60100
ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ/ΔΗΜΟΤΗΣ/Ανακοινώσεις/Πολιτιστικά - Εκδηλώσεις/Δελτίο Τύπου Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων 2011
Είσοδος

Δελτίο Τύπου Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων 2011

24/08/2011 00:00
Share it!

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκαν όλες οι προγραμματισμένες καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως είχαν καταρτιστεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με πολιτιστικούς & αθλητικούς  συλλόγους, σωματεία και φορείς του Δήμου Σουλίου.

Οι συνολικά 16 πολυποίκιλες εκδηλώσεις, που  περιλάμβαναν θεατρικές  παραστάσεις, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, μουσικές βραδιές, παιδικά παιχνίδια και θέατρα, νεανικά και River party, καθώς  και διάφορα πολιτιστικά δρώμενα,  ξεκίνησαν  στις 15 Ιουλίου 2011 με τη θεατρική παράσταση «Δεν βλέπω, δεν ακούω, δε μιλάω» και ολοκληρώθηκαν στις 20 Αυγούστου 2011, με το θέατρο «Τα μάγια της πεταλούδας».

          Οι κάτοικοι και επισκέπτες του Δήμου μας, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το μεγαλύτερο μέρος των εκδηλώσεων και παραστάσεων χωρίς εισιτήριο ή άλλη οικονομική επιβάρυνση, να ανταμώσουν με τους αποδήμους και να διασκεδάσουν με παραδοσιακή μουσική, χορούς και τραγούδια, ξεφεύγοντας από την καθημερινότητα και τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Κύριος στόχος των εκδηλώσεων ήταν η στήριξη ατομικών και συλλογικών πρωτοβουλιών που αναδεικνύουν την ικανότητα του ντόπιου δυναμικού να προσαρμόζει την πολιτιστική του παράδοση, την πολιτισμική του αυθεντικότητα στις σύγχρονες απαιτήσεις και να συνδέει τον πολιτιστικό πλούτο με τη συνολική δυναμική τους ανάπτυξης, η διατήρηση των εκδηλώσεων θεσμών.

Πέρα από το οικονομικό κόστος και την εργασία που επιβαρύνθηκαν οι σύλλογοι και φορείς, ο Δήμος Σουλίου διέθεσε το απαραίτητο προσωπικό, εξοπλισμό και μηχανήματα,  επιχορήγησε και κατέβαλλε για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις αυτές, συνολικά 35.000,00 ευρώ.          

Για την προετοιμασία, συντονισμό, άψογη παρουσίαση και ολοκλήρωση  όλων των  πολιτιστικών εκδηλώσεων, η  δημοτική αρχή αισθάνεται  την ανάγκη  να ευχαριστήσει θερμά τις αστυνομικές, πυροσβεστικές και λοιπές  αρχές του τόπου, τους κατοίκους, εθελοντές πολίτες, συλλόγους, φορείς,  το προσωπικό του Δήμου Σουλίου και όλους όσους με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο βοήθησαν στη  μεγάλη αυτή προσπάθεια που ομολογουμένως στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία  και πραγματοποιήθηκε χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα .

          Είμαστε σίγουροι ότι, όλοι μαζί μπορούμε να διοργανώσουμε ακόμη καλύτερες εκδηλώσεις όχι μόνο για ψυχαγωγία αλλά ενδυναμώνοντας την παρουσία του πολιτισμού  στην αναπτυξιακή διαδικασία.  

 

 

                                                 Παραμυθιά,  23    Αυγούστου 2011                                                                                                           

                                                      Από το  Δημαρχείο Σουλίου

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com