28.67 oC
Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
Email: info@dimossouliou.gr - Τηλέφωνο 26663 60100

Ανακύκλωση

09/08/2011 00:00
Share it!

Ο Δήμος Σουλίου  στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής του πολιτικής και στην προσπάθειά για προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της εναλλακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου, προχώρησε σε μια σημαντική πρωτοβουλία εισάγοντας στον διευρυμένο Δήμο την ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών και λαμπτήρων. Στον χώρο του ΚΕΓΕ τοποθετήθηκε ένα container στο οποίο οι δημότες θα μπορούν να μεταφέρουν τις ηλεκτρικές τους συσκευές. Επίσης κάδοι για μικρές ηλεκτρικές συσκευές θα τοποθετηθούν αρχικά στο Δημαρχείο της Παραμυθιάς και του Αχέροντα.

 

Η Δήμαρχος Σουλίου κα. Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση στην εισήγηση της με θέμα «Εφαρμογή ολοκληρωμένου προγράμματος εναλλακτικής διαχείρισης Αποβλήτων Ηλεκτρικών και Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού»,  15/04/2011, ανέφερε μεταξύ άλλων την υποχρέωση των ΟΤΑ για την εναλλακτική διαχείριση των δημοτικών στερεών αποβλήτων και την ευαισθητοποίηση των όλων μας σε θέματα ανακύκλωσης παλιών ηλεκτρικών συσκευών. Με την κίνηση αυτή εκτός από το περιβάλλον προστατεύουμε  και την δημόσια υγεία καθώς σε πολλές από αυτές τις συσκευές υπάρχουν μέταλλα (μόλυβδος, υδράργυρος, αμίαντος κ.ά.) που η έκθεση των οποίων είναι επικίνδυνη.

 

Η Δημοτική Αρχή τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των Δημοτών. Επιπρόσθετα να αναφέρουμε ότι ο Δήμος θα παίρνει χρήματα, βάσει της εξής αναλογίας:

–       Για ένα κιλό ανά κάτοικο, 40 ευρώ τον τόνο

–       Για δύο κιλά ανά κάτοικο, 80 ευρώ τον τόνο

–       Για τρία κιλά ανά κάτοικο, 120 ευρώ τον τόνο

–       Για τέσσερα και άνω κιλά ανά κάτοικο, 160 ευρώ τον τόνο

 

Αυτά τα χρήματα, θα επιστρέφουν στους δημότες ως ανταποδοτικό όφελος.

 

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2666022656

Υπεύθυνος: κ. Μπόλωσης

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com