22.56 oC
Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024
Email: info@dimossouliou.gr - Τηλέφωνο 26663 60100
ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ/ΔΗΜΟΤΗΣ/Ανακοινώσεις/Νέα/Δελτίο Τύπου για εορτές Σουλίου
Είσοδος

Δελτίο Τύπου για εορτές Σουλίου

30/05/2011 00:00
Share it!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    ΕΟΡΤΕΣ ΣΟΥΛΙΟΥ

 

  Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι προγραμματισμένες τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις, που πραγματοποίησε ο Δήμος Σουλίου σε ανάμνηση του Ολοκαυτώματος του Σουλίου και της αυτοθυσίας του Καλόγερου Σαμουήλ και των Σουλιωτών υπέρ της ελευθερίας.

Την Παρασκευή 27η  Μαΐου 2011, ο Αθλητικός Οργανισμός (Α. Ο.) του Δήμου Σουλίου, σε συνεργασία με τους Αθλητικούς Συλλόγους και Σχολεία από  ώρα 19:00 διεξήχθη  ποδηλατικός αγώνας δρόμου μνήμης και  θυσίας, με τη διαδρομή Παραμυθιά -Χρυσαυγή – Παραμυθιά. Σε αυτόν έλαβαν μέρος πολλοί μικροί ποδηλάτες των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου.

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία  και ασφάλεια, αφού το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς  και οι υπηρεσίες του Δήμου Σουλίου, είχαν φροντίσει για την ομαλή και απρόσκοπτη κυκλοφορία των ποδηλατιστών σε όλη την διαδρομή, από την αφετηρία μέχρι και τον τερματισμό.

Στους τρεις πρώτους νικητές για κάθε κατηγορία, απονεμήθηκαν  από την  Δήμαρχο Σουλίου κα Μπραΐμη – Μπότση Σταυρούλα, αναμνηστικά μετάλλια, σε όλους δε τους συμμετέχοντες μαθητές δόθηκα έπαινοι συμμετοχής και τους προσφέρθηκαν αναψυκτικά, νερά, καθώς και αναμνηστικά καπέλα.

Από ώρα 21:30, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Καρκαμίσι», παρουσιάστηκε το φωνητικό σύνολο «Ψαλτικός χορός» του τμήματος μουσικών σποδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, με χοροδιδάσκαλο τον εκπαιδευτικό κ. Ασπιώτη Σπυρίδωνα.  

Παράλληλα σε διπλανή  αίθουσα, υπήρχε έκθεση με έργα   ζωγραφικής των μαθητών πέμπτης και έκτης τάξης των σχολείων της πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σουλίου. Από αυτά  βραβεύτηκε  από κάθε σχολείο το καλύτερο έργο, όπως   αξιολογήθηκε  και κρίθηκε από τη σχετική επιτροπή.

Το Σάββατο 28η Μαΐου 2011 και ώρα 19:00, η κα Δήμαρχος Σουλίου, σε ένα εγκάρδιο και εορταστικό κλίμα, υποδέχθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο αντιπροσωπεία του Δήμου Αποκορώνου Νομού Χανίων, με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο κ. Σμπυράκη Αντώνη, καθώς  και μέλη του χορευτικού από τον  Εκπολιτιστικό Σύλλογο «Ασή Γωνιάς». Στους φιλοξενούμενους προσφέρθηκαν τοπικά ποτά και επιδόθηκαν αναμνηστικά  δώρα σε αμφότερους.

Στη συνέχεια, με συνοδεία παραδοσιακών μουσικών οργάνων  από την Ήπειρο και την  Κρήτη, πραγματοποιήθηκε περιδιάβαση των χορευτικών τμημάτων στην  πόλη της Παραμυθιάς, με στάσεις και χορούς σε κεντρικά σημεία της και τερματισμό  τον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Βούλγαρη.

Στον κατάλληλο διαμορφωμένο χώρο, μπροστά στους επίσημους  προσκεκλημένους  και πλήθος κόσμου, οι εκπολιτιστικού Σύλλογοι  Φ. Ο. Π., Γαρδικίου, Παγκρατίου, Καρβουναρίου και Ασή Γωνιάς, παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς της Ηπείρου και Κρήτης  αντίστοιχα.

Την Κυριακή 29η  Μαΐου 2011 και από ώρα 7:00, σε αγαστή συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, ολοκληρώθηκαν  με απόλυτη επιτυχία στον ιστορικό χώρο Σουλίου, οι προγραμματισμένες  εκδηλώσεις σύμφωνα με το καθορισμένο πρόγραμμα και τελετουργικό : Θεία λειτουργία στον Παλαιοχριστιανικό Ναό Αγίου Δονάτου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας κ. κ. Τίτου, δοξολογία στον προαύλιο χώρο, τοπογραφική ενημέρωση, εκφώνηση πανηγυρικού από τον Φιλόλογο – συγγραφέα κ. Σπύρο Εργολάβο, αναπαράσταση της ανατίναξης του Κουγκίου, μετάβαση επισήμων στο χώρο του Βουλευτηρίου των Σουλιωτών, επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο πεσόντων Σουλιωτών, κατάθεση στεφάνων, χαιρετισμός από τη Δήμαρχο Σουλίου και παραδοσιακοί εθνικοί χοροί  από μέλη εκπολιτιστικών συλλόγων της Ηπείρου και Κρήτης, που παρακολούθησε πλήθος επισκεπτών.

Για την προετοιμασία, συντονισμό,  άψογη παρουσίαση και ολοκλήρωση  όλων των τριήμερων εορταστικών εκδηλώσεων, όπως αρμόζει στην περίσταση,   ευχαριστούμε  το προσωπικό του Δήμου Σουλίου, την Περιφέρεια Ηπείρου, τις αστυνομικές, πυροσβεστικές και λοιπές  αρχές του τόπου, τους εκπολιτιστικούς συλλόγους, σωματεία και φορείς της περιοχής,  την εκπαιδευτική κοινότητα, τους εθελοντές πολίτες και όλους όσοι συνέβαλλαν στη μεγάλη αυτή προσπάθεια, που ομολογουμένως στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία και αποδόθηκε  σύμφωνα με το επίσημο  πρόγραμμα και τελετουργικό.-

Παραμυθιά,  30 Μαΐου   2011  

Από το  Δημαρχείο Σουλίου

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com