17.77 oC
Πέμπτη 2 Μαΐου 2024
Email: info@dimossouliou.gr - Τηλέφωνο 26663 60100

Δελτίο Τύπου Απόκριες 2014

05/03/2014 08:23
Share it!

Καθαρά Δευτέρα, με τα καθιερωμένα κούλουμα στην κατασκήνωση Παραμυθιάς, και από τους πολιτιστικούς συλλόγους σε πολλές Τοπικές Κοινότητες, ολοκληρώθηκαν με πολύ μεγάλη επιτυχία, αποδοχή και συμμετοχή κόσμου, οι φετινές προγραμματισμένες καρναβαλικές εκδηλώσεις.

  Η έναρξη σηματοδοτήθηκε το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου στην πόλη της Παραμυθιάς, με το πέρασμα του Διόνυσου, συνοδεία μαζορετών.

    Το Σάββατο 1 Μαρτίου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο Γαρδίκι μεγάλη παρέλαση αρμάτων και καρναβαλιστών, που διοργανώθηκε από τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο.

  Κορύφωση των εκδηλώσεων, ήταν η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα σε συμμετοχές αρμάτων και καρναβαλιστών (τουλάχιστον 600 άτομα) παρέλαση, που πραγματοποιήθηκε στην Παραμυθιά την Κυριακή 2 Μαρτίου, που παρακολούθησε πλήθος κόσμου όχι μόνο από το Δήμο Σουλίου, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της Θεσπρωτίας.

            Τα άριστα οργανωμένα γκρουπ και άρματα που παρέλασαν, με έξυπνα, επίκαιρα, σατυρικά  και χιουμοριστικά θέματα που παρουσίασαν, μας μετέδωσαν το κέφι, τη χαρά, μας διασκέδασαν και μας έκαναν να ξεχάσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας και να απολαύσουμε στιγμές ξεγνοιασιάς.

            Μετά την παρέλαση, για πρώτη φορά στην αυλή του δημοτικού σχολείου Βούλγαρη, στην Παραμυθιά, άναψε μεγάλη φωτιά και μέλη του Φ.Ο.Π. παρουσίασαν ένα δρώμενο με το γαϊτανάκι. Ακολούθησε σε πολλές Τοπικές Κοινότητες το άναμα φωτιών με γλέντια, μουσική και χορούς.

          Για την άψογη προετοιμασία και διοργάνωση των πετυχημένων καρναβαλικών εκδηλώσεων, ευχαριστούμε θερμά την καρναβαλική επιτροπή, τους πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τους συμμετέχοντες, καθώς και όλους όσοι με οποιοδήποτε τρόπο εθελοντικά  αφιέρωσαν το χρόνο τους και εργάστηκαν για την πραγματοποίησή τους.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον εμπορικό κόσμο της περιοχής και τους  λοιπούς αφανείς χορηγούς, που παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, μας στήριξαν οικονομικά και συμμετείχαν  ενεργά   σε όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com