Παρακολουθήστε ζωντανά την Ημερίδα για τον ιστορικό χώρο Σουλίου
16.08 oC
Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021
Email: info@dimossouliou.gr - Τηλέφωνο 26663 60100

Προμήθεια αυτοκινήτων για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

19/11/2020 09:43

Ο Δήμος Σουλίου, προκειμένου να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», προμηθεύτηκε  δύο αυτοκίνητα  στοχεύοντας στην κάλυψη των ολοένα και αυξανόμενων αναγκών των συμπολιτών μας, ιδιαίτερα εν καιρώ πανδημίας COVID-19, υποστηρίζοντας έμπρακτα όλους τους δημότες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες ακόμα και στις πιο δυσπρόσιτες περιοχές.

Το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Σουλίου, είναι ένα πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας που έχει στόχο την παροχή οργανωμένης και συστηματικής φροντίδας σε ηλικιωμένους και σε άτομα με αναπηρίες (κινητικές αναπηρίες, ψυχική νόσο, νοητική υστέρηση).

Εξασφαλίζει την αξιοπρεπή κι αυτόνομη διαβίωσή τους, την παραμονή στο φυσικό οικογενειακό και κοινωνικό τους περιβάλλον και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.

Στο Δήμο μας λειτουργούν επτά δομές του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και κάθε μία από αυτές στον τομέα ευθύνης της, παρέχει στους ηλικιωμένους συμβουλευτική και ψυχοσυναισθηματική στήριξη, νοσηλευτική μέριμνα, φροντίδα του νοικοκυριού, συντροφιά, αγορά τροφίμων, πληρωμή λογαριασμών, βοήθεια στην ατομική υγιεινή και άλλες υπηρεσίες που κρίνονται αναγκαίες.