Αναβάλλεται λόγω καιρικών συνθηκών για την Δευτέρα και για το θέατρο Κατασκήνωσης το “Καλιφόρνια Ντρίμιν
28.22 oC
Τρίτη 11 Αυγούστου 2020
Email: info@dimossouliou.gr - Τηλέφωνο 26663 60100
ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ/ΔΗΜΟΤΗΣ/Ανακοινώσεις/Ανακοινώσεις, Νέα/Εκδήλωση τιμής και μνήμης για το ολοκαύτωμα στη Μίχλα Παραμυθιάς
Είσοδος

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για το ολοκαύτωμα στη Μίχλα Παραμυθιάς

29/07/2020 08:09

Το ολοκαύτωμα της Μίχλας είναι μια τυπική περίπτωση των ολοκαυτωμάτων που είχαν προηγηθεί στο Κεφαλόβρυσο, τη Μουσιωτίτσα, το Κομμένο, την Παραμυθιά, τους Λυγγιάδες, τα Καλάβρυτα, το Δίστομο και την Κλεισούρα, για να περιοριστούμε στις πιο γνωστές από τις δεκάδες εκτελέσεις που έλαβαν χώρα με πρωταγωνιστές μέλη της Βέρμαχτ από το 1943 μέχρι το τέλος της κατοχής. Μικρότερο ως προς την κλίμακα, αλλά πανομοιότυπο ως προς την λογική που διέπει την εγκληματική πράξη: μας πλήττουν οι αντάρτες με την αντιστασιακή τους δράση, θα πληρώσουν οι άμαχοι.

Τόσο απλά και τόσο βάρβαρα.” Με αυτά τα λόγια είχε περιγράψει το ολοκαύτωμα της Μίχλας ο καθηγητής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Αθανάσιος Γκόντοβος.

Τους 15 νεκρούς του χωριού που έχασαν την ζωή τους στις 23 Αυγούστου του 1944, κατά την επίθεση των Γερμανών ενάντιων ανταρτών στην Μίχλα, τιμούν  το τοπικό συμβούλιο, ο πολιτιστικός σύλλογος  Πέντε Εκκλησιών, υπό την αιγίδα του δήμου Σουλίου, με επιμνημόσυνη δέηση που θα τελεστεί στο μνημείο των πεσόντων,, την Κυριακή 02 Αυγούστου στις 10:30, .