Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Δήμου Σουλίου – Ιούλιος 2022
23.11 oC
Σάββατο 2 Ιουλίου 2022
Email: info@dimossouliou.gr - Τηλέφωνο 26663 60100

Τα οικονομικά των Ο. Τ. Α

28/08/2012 00:00
Share it!

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 Στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ  Ηπείρου, η οποία πραγματοποιήθηκε  την Παρασκευή 24 Αυγούστου, στα  Γιάννενα,  με θέμα : «Τα οικονομικά των Ο. Τ. Α.» διαμορφώθηκαν οι θέσεις της Αυτοδιοίκησης  στην Περιφέρεια  Ηπείρου ενόψει του έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ , για τα οικονομικά των Δήμων και αποφασίστηκε να προταθούν  στο έκτακτο συνέδριο τα εξής :

  • Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για την προάσπιση της αυτοδιοίκησης, της αξιοπρέπειας των λειτουργών της, της κοινωνίας, της ίδιας της Δημοκρατίας .
  • Ο αγώνας για την επιβίωση των Δήμων και των κοινωνικών δομών πρέπει να γίνει με όλες τις υπηρεσίες προς τους πολίτες ΑΝΟΙΧΤΕΣ.
  • Επειδή οι Κυβερνητικές επιλογές είναι αυτές που οδηγούν με βεβαιότητα τη συρρίκνωση της αυτοδιοίκησης και τους Δήμους σε λουκέτο, την ημέρα του έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ, Πέμπτη 30 Αυγούστου, τα γραφεία των Δημάρχων, των Αντιδημάρχων και όλων των αιρετών να παραμείνουν κλειστά.

Επίσης καλείται η ΚΕΔΕ και όλες οι Περιφερειακές Ενώσεις της χώρας :

  • Να αναδείξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι Δήμοι στην άσκηση των αρμοδιοτήτων τους, ελλείψει επαρκούς χρηματοδότησης :
  • Να ενημερώσουν με όλα τα μέσα την κοινωνία, το Κοινοβούλιο και όλους τους Βουλευτές, το Ευρωκοινοβούλιο και Ευρωβουλευτές, την Ε. Ε., τους Ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς αυτοδιοίκησης, για τις αρνητικές εξελίξεις στην αυτοδιοίκηση της χώρας.
  • Να κατοχυρωθεί η ανεξαρτησία και οικονομική αυτοτέλεια της αυτοδιοίκησης, με εξασφάλιση των σχετικών πιστώσεων, την ευθύνη μισθοδοσίας του προσωπικού των Δήμων από την ενιαία αρχή πληρωμών του κράτους.
  • Να διασφαλιστούν για τα επόμενα τρία χρόνια οι πόροι που είναι απαραίτητοι για την οικονομική επιβίωση των Δήμων.
  • Να ζητηθούν από την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό της χώρας καθαρές απαντήσεις για όλα τα κρίσιμα θέματα.
  • Να προετοιμαστεί νέο έκτακτο οικονομικό συνέδριο, όπου θα εκτιμηθούν οι Κυβερνητικές δεσμεύσεις και σε περίπτωση αρνητικών εξελίξεων να κατατεθούν οι παραιτήσεις όλων των Δημάρχων και όλων των Δημοτικών Συμβούλων, για την προάσπιση της Αυτοδιοίκησης, της αξιοπρέπειας των αιρετών και της Δημοκρατία; Στη χώρα μας.

 

 

                                                                             Παραμυθιά,    27  Αυγούστου  2012 

                                                                   Η  Δήμαρχος Σουλίου

 

                                                       Μπραΐμη – Μπότση Σταυρούλα