Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Εορτών Σουλίου 2022
16.27 oC
Παρασκευή 20 Μαΐου 2022
Email: info@dimossouliou.gr - Τηλέφωνο 26663 60100
ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΛΙΟΥ/ΔΗΜΟΤΗΣ/Ανακοινώσεις/Νέα/Δ.Τ Ποδηλατικής Διαδρομής
Είσοδος

Δ.Τ Ποδηλατικής Διαδρομής

04/07/2011 00:00
Share it!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΒΟΛΤΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Ιουλίου 2011, η ποδηλατική εκδρομή – διαδρομή από την Παραμυθιά μέχρι της Πηγές του Αχέροντα στη Γλυκή.

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο  Όμιλος Φίλων Ποδηλάτων Ιωαννίνων (ΟΦΠΙ), και στήριξε ο Δήμος Σουλίου συμμετείχαν περισσότεροι από εξήντα (60) άτομα. Άξιο αναφορά είναι η συμμετοχή τόσο των μικρών φίλων που συμμετείχαν με μια βοηθητική ρόδα όσο  μεγάλων σε ηλικία ποδηλατών.

Με τον συννεφιασμένο ουρανό και ένα ελαφρύ δροσερό αεράκι οι ποδηλάτες ξεκίνησαν με αφετηρία τη θέση «Γαλατά», Παραμυθιάς, στις 10:45 π.μ. όπου τους περίμεναν ήδη ντόπιοι ποδηλάτες για να συμμετέχουν στην ποδηλατοβόλτα.  Οι ποδηλάτες με την συνδρομή και τις οδηγίες της τροχαίας που προπορευόταν, σε πλήρη σχηματισμό, πέρασαν μέσα από τον πεζόδρομο της πόλης και κατηφόρισαν προς την πεδιάδα της Παραμυθιάς. Η πρώτη στάση συγκέντρωσης έγινε στο Προδρόμι και η δεύτερη στο Γαρδίκι. Μετά από μια άνετη ποδηλατάδα 90 λεπτών οι ποδηλάτες έφτασαν στις πηγές του Αχέροντα και είχαν στη διάθεση τους αρκετές ώρες να απολαύσουν το υπέροχο τοπίο της περιοχής.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία, πέρα από την σωματική άθληση, να γνωρίσουν από κοντά και να απολαύσουν τις φυσικές ομορφιές της περιοχής σε όλη τη διαδρομή των 23 χιλιομέτρων από την Παραμυθιά μέχρι τη Γλυκή και ιδιαίτερα στον ποταμό Αχέροντα, όπου αρχικά κατευθύνθηκαν πεζοί προς τις πηγές και στη συνέχεια ξεκουράστηκαν στα υπαίθρια καφέ – εστιατόρια.

Σε όλους προσφέρθηκαν από τη Δήμαρχο αναμνηστικά καπέλα και εμφιαλωμένα νερά.

Για την επιτυχημένη και χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα ολοκλήρωση της εκδήλωσης – ποδηλατικής διαδρομής, η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί τον Ο.Φ.Π.Ι, τους Ποδηλάτες, το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς, το ΕΚΑΒ Παραμυθιάς, τις υπηρεσίες του Δήμου, τους εθελοντές Σαμαρείτες – Διασώστες του ΕΕΣ (Παραρτήματος Ιωαννίνων) και όλους όσοι με οποιονδήποτε τρόπο συνέβαλλαν στην ομαλή και άψογη διοργάνωση και πραγματοποίηση της ποδηλατικής εκδρομής – διαδρομή.

Παραμυθιά, 4/7/2011

Η Δημοτική Αρχή

 

{gallery}photos/podilato{/gallery}